automn

معرفي كلي سنگ هاي قيمتي

automnRight
social
#

معرفي كلي سنگ هاي قيمتي

معرفی سنگ الماس و خواص آن

پنج شنبه سیم 2 1400

معرفی سنگ الماس و خواص آن


در اعماق زمین، جایی که گرمای زیاد باعث می شود بلور های کربن تحت فشار زیاد فشرده شوند، محله تولید الماس هاست و البته که زمان زیادی مستلزم پیدایش آنها می باشد. از الماس همیشه به عنوان سخت ترین ماده ی شناخته شده در طبیعت یاد شده؛ الماس تنها از یک عنصر به نام کربن متشکل شده و دارای سختی ده در مقیاس مو می باشد. نکته ی جالب اینجاست تنها چیزی که باعث خراش بر روی الماس یا برش آن می شود پور الماس یا چیزی مشابه خودش می باشد. همین امر باعث شده تا از الماس، پادشاه سنگ های قیمتی علاوه بر استفاده در ساخت انواع جواهرات در علوم صنعتی نیز استفاده گردد. از جمله ی آن می توان به استفاده از الماس در ساخت پنجره ی فضاپیماها، تولید خنک کننده، برخی ازابزارهای دندان پزشکی، مته های حفاری نفت و گاز اشاره کرد. سالانه حدوده دویست میلیون قیراط الماس صنعتی مورد نیاز می باشد و آنچه که براساس آمار ها به دست آمده تنها دونیم درصد از الماس های استخراج شده از معادن کیفیت گوهری دارند و می توان از آنها به عنوان جواهر استفاده کرد. کاربردهای فراوان الماس باعث شده تا اندیشمندان به فکر ساخت و تولید الماس مصنوعی بیوفتند ازاین رو با شبیه سازی از نحوه ی تولید آن در طبیعت در سال هزارو  نهصدو پنجاه موفق به تولید اولین الماس مصنوعی شدند.

علت رنگ های متفاوت الماس

از دیگر عوامل موثر در قیمت گذاری الماس ها رنگ آنها می باشد.الماس ها رنگ های متنوعی دارند. قرمز، نارنجی، آبی سیر، سبز، صورتی تا ارغوانی، سفید، خاکستری فلزی، قهوه ای. وجود ناخالصی شیمیایی چون نیتروژن در الماس و یا عیوب ساختاری در آن باعث تفاوت در رنگ آن شده است. چگونگی قرارگیری اتم های نیتروژن در کنارهم مسبب این گوناگی رنگ شده.مثلا اگر تعدادی اتم نیتروژن گرد هم آیند الماس ته رنگ زرد وقهوه ای رنگ به خود می گیرد.

چند نکته جالب در مورد الماس ها

در گذشته در اردوگاه های کار اجباری و مناطق جنگی الماس هایی استخراج و به فروش می رسیده که به آنها عنوان الماس خونین داده شد و علت این نام گذاری آن است که سود حاصل از این تجارت توسط جنگ سالاران در جهت تامین بودجه ی گروه های شورشی و به منظور نیازهای تسلیحاتی و خرید اسلحه مورد استفاده قرار می گرفته. فیلم هالیوودی نیز با همین عنوان الماس خونین ساخته شده است.

دانشمندان به تازگی دریافتند که می توان از الماس نیز به عنوان دارو استفاده کرد. در مرکز سرطان جاستون از نانو ذرات الماس به عنوان حمل کننده ی داروی شیمی درمانی برای راهیابی مستقیم در تومور مغز کشف کردند بدون اینکه آسیبی به سلوال های سالم اطراف مغز برسانند.

آنچه که عوام تصور می کنند این است که الماس کوه نور درشت ترین الماس جهان است اما این طور نیست و نودمین الماس بزرگ جهان است. کوه نور از معدن استخراج نشده بلکه از ازیر خاک بستر یک رودخانه ی بی آب در هند استخراج شده است؛ هیچکدام از الماس های کشف شده در هند از معادن استخراج نشده اند و همه حاصل استخراج از رسوب بستر رودخانه های بی آب در آن است.

(0) نظر

معرفی سنگ های قیمتی

چهارشنبه بیست و نهم 2 1400

معرفی سنگ های قیمتی

از دیرباز گوهرسنگ های متعددی در جهان طبیعت وجود داشته که برحسب نوع فرهنگ و تمدن در کارهای تزئینی،صنعتی،علمی مورد استفاده قرار گرفتند.به طور کلی کانی های باارزش به دو دسته ی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی تقسیم می شوند.نام گوهر سنگ یا سنگ های گران بها و سنگ های نیمه قیمتی به طور معمول به ان دسته از کانی ها اختصاص داده می شود که دارای ویژگی هایی باشد که باعث وجه تمایز ان با سایرسنگ ها و معدنی ها باشد.از آن جمله بعضی از مواد آلی که زیبایی و ثبات ویژه ای دارند و در زیورآلات بکار می روند را نام برد.به جز مرجان،مروارید و چندماده دیگر که جزو سنگ های بهادار آلی می باشند بیشتر گوهر ها معدنی اند.ویژگی هایی که باعث می شود یک ماده ی معدنی یا غیر معدنی یا یک سنگ در گروه سنگ های قیمتی قرارگیرندعبارت اند از :

1. استحکام

2. کمیاب بودن

3.رنگ

4.درخشش جلایی پسند

5.قابلیت حمل و نقل

در ادامه به بررسی چند مورد از آنها می پردازیم.

استحکام(دوام) : یکی از فاکتورهای مهم قیمت گذاری گوهرسنگ ها همین میزان استحکام آن است.استحکام در برابر فرسایش،ایجاد حفره،ایجاد شکاف و شکستگی تعیین می کند کدام سنگ پرداخته شده،خواص خود را از لحاظ شکل و زیبایی و طول دوران استفاده ، حفظ می کند. آنچه که باعث مرغوبیت گوهر سنگ های به کار رفته در زیورالات میباشد دوام آن است،عاملی که باعث تفاوت درجه های مختلف سختی در بین گوهر سنگ ها می شود رخداد های طبیعی و یا نیروهای کششی درون آنها می باشد.

درخشش جلایی پسند : رفع عیب های ظاهری سنگ و ثبت سنگ های شفاف حائز اهمیت است.عامل زیبایی خواه برای جلب توجه ی گوهر دوستان می باشد.

قابلیت حمل و نقل : این قابلیت اگرچه در تعیین گوهرسنگ ها از اهمیت کمی برخوردار است اما درانگیزه های ظاهری بسیار مطلوب واقع می شود.اکثر گوهرسنگ هایی که شرایطی که ذکر شده را دارا می باشند در اندازه های کوچک می باشند در نتیجه جابه جایی آن ها راحت می باشد.دسته ای دیگر که به شکل توده و بلور درشت وجود دارن مانند کوارتز از لحاظ زیبایی،دوام و کمیابی از ارزش کمتری برخوردارند.

رنگ و کمیاب بودن : این ویژگی برای بعضی از سنگ ها از هر ویژگیه ی فیزیکیه دیگر حائز اهمیت تر است.هرچند که زمرد سبز از ارزش بالایی برخوردار است اما انواع پریل ها که به طور معمول پایداری مشابه ای دارند در نظر بیشتر بازدیدکنندگان هر دو از زیبایی یکسانی برخوردارند.همیشه کمیاب بودن سنگ های قیمتی عواقب مطلوبی را در پیش ندارد و همین باعث می شود برخی از سنگ ها مانند ارتوکلاز،فناکیت که بسیار کمیاب بوده و از دوام بالایی هم برخوردارند در تجارت مورد توجه قرار نگیرند.

(0) نظر
X